Huippulan avulla tuettu jo yli 5500 oppilaan mediakasvatusta 

Huippula on vuoden 2023 alussa lanseerattu, Pelastakaa Lasten tarjoama ilmainen palvelu viidesluokkalaisten mediakasvatuksen tueksi. Palvelu tarjoaa opettajille valmiita oppituntikokonaisuuksia, ja sen monipuolisista materiaaleista hyötyvät viidesluokkalaisten lisäksi myös muut alakoulun luokka-asteiden opettajat.  

Huippula tukee koulujen mediakasvatusta ja tarjoaa keinoja opetussuunnitelman laaja-alaisten tavoitteiden, kuten monilukutaidon sekä tieto- ja viestintäteknologisen osaamisen vahvistamiseen.  

Huippulan avulla lapset pääsevät vahvistamaan digitaalisen hyvinvoinnin tietoja ja taitoja helposti, hauskasti ja turvallisesti. Samalla palvelu tarjoaa lasten kanssa työskenteleville ammattilaisille teemaan liittyvää tietoa sekä työkaluja. 

Innostava virtuaalinen ympäristö sekä interaktiivinen kysely opetuksen tukena 

Oppilaille suunnattu Huippula-kysely on yhden oppitunnin aikana täytettävä interaktiivinen kysely, joka vie oppilaat seikkailulle Huippulaan. Huippula-maailma on visuaalisesti toteutettu ympäristö, jossa oppilaan kanssa seikkailevat hahmot Vili ja Timma.  

Seikkailun aikana oppilaat pohtivat erilaisia digitaalisen arjen tilanteita ja omaa toimintaansa niissä. Kyselyyn vastattuaan oppilas saa henkilökohtaisen raportin, johon on koottu tietoa lapsen digiosaamisesta sekä käytännönläheisiä vinkkejä sen kehittämiseen.  

“Hienoa, että on kehitetty näin helppo ja toimiva tapa käsitellä digitaalista turvallisuutta ja hyvinvointia kouluissa!” -Opettajan palaute Huippula-päivästä” 

Opettajille palvelu tarjoaa koosteen luokan tuloksista sekä siihen pohjautuvia suosituksia, joilla vahvistaa oppilaiden osaamista. Palvelun valmiista digitaalisen turvallisuuden ja hyvinvoinnin teemoja käsittelevistä materiaaleista hyötyvät niin alakoulun opettajat kuin digitaalisen arjen aallokossa navigoivat huoltajat. 

Liity tuhansien joukkoon – ota Huippula-palvelu käyttöön

Huippula on jalkautunut satoihin kouluihin ja yli 5500 oppilasta on kartuttanut tärkeitä digitaalisen hyvinvoinnin ja turvallisuuden tietoja ja taitoja Huippula-kyselyn avulla. Huippula on saatavilla maksutta suomeksi sekä ruotsiksi (nimellä Toppen) kaikille Suomen kouluille, valtakunnallisesti. 

Vuoden 2023 Digiturvaviikon aikana järjestettiin Huippula-päivä -kampanja, jonka innostavan oppituntimateriaalipaketin avulla viidesluokkalaiset ympäri maan lisäsivät osaamistaan Huippulan teemoista.  

Opettajana voit järjestää kaksi oppituntikokonaisuutta sisältävän Huippula-teemapäivän viidesluokkalaisillesi milloin vain. Tutustu Huippula-päivän materiaalipakettiin. 

Palautteessaan opettajat ovat kertoneet saaneensa Huippulasta lisää tietoa ja luottamusta opettaa digitaalista turvallisuuden ja hyvinvoinnin teemoista. Oppilaat raportoivat oppineensa lisää omista (digi)oikeuksistaan ja siitä, miten pysyä turvassa netissä. 

Tervetuloa mukaan matkalle Huippulaan! 


Teksti: Marjaana Hulkko / Pelastakaa Lapset ry
Kuva: Pelastakaa Lapset ry

Jaa:

Sinua saattaa kiinnostaa