Huippula on matka digitaaliseen hyvinvointiin ja turvallisuuteen

Digitaalisuus on tuonut lasten elämään uusia mahdollisuuksia, mutta myös uhkia. Digitaalisen maailman muuttuessa myös lasten osaamisen tarpeet muuttuvat.  

– Lapsilla pitäisi olla tietoa riskeistä ja suunnitelma, miten toimia, jos verkossa kohtaa ikäviä asioita. Lapsilla on oikeus parhaaseen mahdolliseen hyvinvointiin ja turvallisuuteen myös verkossa, sanoo digitaalisen hyvinvoinnin asiantuntija Laura Sillanpää Pelastakaa Lapset ry:stä. 

Huippulasta näkymä
Huippula on visuaalinen ja tarinallinen palvelu, jossa seurataan Timman ja Vilin keskustelua ja seikkailua.

Pelastakaa Lapset on kehittänyt kaikille Suomen viidesluokkalaisille ilmaiseksi tarjottavan Huippula-palvelun, jolla vahvistetaan oppilaiden digihyvinvointi- ja verkkoturvallisuusosaamista. Valmiiksi oppitunniksi paketoitu interaktiivinen kysely on helppo ja nopea opettajien ottaa käyttöön. Lisäksi Huippula suosittelee kunkin luokan kehityskohtia vahvistavia opetusmateriaaleja. 

“Kysely sisälsi tosi tärkeitä aiheita, ja oppilaat teki sen mielellään. Helppo käyttää. Voin suositella kollegalle!”

opettaja, 5. lk, Helsinki 

Uusiin lukutaitoihin pohjautuva palvelu on käytettävissä sekä suomeksi että ruotsiksi. Huippula on toteutettu yhteistyössä Opetushallituksen, Accenturen, Gigantin, Microsoftin ja Telian kanssa.

Voit tutustua Huippulan materiaaleihin jo nyt osoitteessa: huippula.fi

Huippulan opettajan palvelu ja kysely julkaistaan keskiviikkona 18.1.2023.

Jaa:

Sinua saattaa kiinnostaa