Uutisluokan virtuaalivierailuille on osallistunut jo satoja oppilaita

Korona-aika laittoi myös Ylen Uutisluokan arjen uusiksi. Toimittaja Kreeta-Maria Kivioja ja tuottaja Hanna Visala ovat vierailleet jo satojen oppilaiden luokissa virtuaalisesti.

Koulut olivat keväällä uuden edessä, kun suuri osa siirtyi lyhyellä varoitusajalla työskentelemään etänä. Myös Uutisluokka joutui kehittämään uudet konstit mediakasvatukseen ja koululaisten tapaamiseen. Poikkeusaikana uutiskummit ovatkin vierailleet luokkahuoneissa etäyhteyksin.

– Olen kohdannut videon välityksellä useita satoja oppilailta Lapualta Vantaalle. Oppitunnin aiheena ovat toimittajan työ, uutisten tekeminen ja medialukutaito, kertoo uutiskummi Kreeta-Maria Kivioja.

Tuusulalaisen Hyrylän yläasteen opettajan Susanna Kantolan mukaan virtuaalivierailu toi mukavaa vaihtelua koulupäiviin.

– Korona on lopettanut vierailut museoihin ja muihin kohteisiin, minkä vuoksi vierailu oli erityisen piristävä, Kantola sanoo.

Uutisluokan päivä jouduttiin perumaan koronan vuoksi. Vuonna 2018 Uutisluokan päivänä toimittajina olivat muun muassa Anna Kauppinen, Priya Härkönen, Pietari Salmi ja Matias Varjonen. Kuva: Jyrki Valkama, Yle

Etäopetus kasvatti Yle Tripletin suosiota

Etäopetukseen siirtyminen kasvatti huimasti Yle Triplet -palvelun suosiota. Sitä käyttää jo noin 24 000 opettajaa. 

– Etäopetuksen alkaessa Tripletin käyttäjämäärään tuli suuri piikki. Viime kevään aikana palveluun kirjautui yli kuusi tuhatta uutta opettajaa, Visala kertoo.

Triplet tarjoaa Ylen uutisista opetusmateriaalia peruskoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille. Sen mobiilisovelluksessa ja verkkosivustolla julkaistaan joka arkipäivä kolme uutisvideota sekä niihin tehtävät, taustamateriaalit ja uutisvisa.

– Tripletin lisäksi Faktaa vai fiktiota -videosarjamme on oiva apu mediakasvatuksen opettamiseen. Viimeksi aiheina ovat olleet koronauutisointi ja vaalivaikuttaminen.

Teksti: Jukka Koski ja Hanna Visala, Yle

Artikkelikuva: Nea Ilmevalta

Yle Uutisluokka on Ylen mediakasvatushanke, jossa oppilaat tekevät uutisia omista aiheistaan, harjoittelevat medialukutaitoja ja saavat oman äänensä kuuluviin mediassa. Uutisluokka huipentuu keväisin Uutisluokan päivään, jolloin nuoret ja heidän tekemänsä sisällöt ovat esillä Ylen eri kanavissa. Uutisluokka kuuluu Ylen nuorten toimitukseen. 

Lue lisää: yle.fi/uutiset/osasto/uutisluokka

Ilmoittaudu mukaan Uutisluokkaan: https://yle.fi/uutiset/osasto/uutisluokka/opettaja_nain_paaset_mukaan_yle_uutisluokkaan/7024886

Jaa:

Sinua saattaa kiinnostaa