Soiva Siili kannustaa animaation mestariksi

Koulujen elokuvaviikko järjestää yhteistyössä Valveen elokuvakoulun sekä lastenmusiikkiyhtyeen Soivan Siilin kanssa Mediataitoviikolla Oulussa Animaation mestarikurssin, jossa alakouluikäiset lapset pääsevät sukeltamaan musiikkivideon sekä animaation syövereihin. Ilmoittautuminen kurssille avautuu alkuvuodesta 2023. Lopputuloksena Koulujen elokuvaviikolla 2.–8.10.2023 julkaistaan lasten kädenjälki, eli mestarikurssilla animoitu musiikkivideo Soivan Siilin kappaleeseen. Koulujen elokuvaviikolle julkaistaan myös uusi animaatiotyöpaja ryhmille hyödynnettäväksi.

Työskentelyssä yhdistyy useita mediakasvatuksellisia teemoja, kuten teknologiaosaaminen, luovuus ja itseilmaisu.

Stop motion -animaatioiden tekeminen on hauskaa ja kehittävää. Menetelmät soveltuvat jopa alle kouluikäisille lapsille. Työskentelyssä yhdistyy useita mediakasvatuksellisia teemoja, kuten teknologiaosaaminen, luovuus ja itseilmaisu. Koulujen elokuvaviikko tarjoaa verkkosivuillaan www.elokuvaviikko.fi animaatioon perehdyttäviä työpajoja niin animaation vasta-alkajille kuin kokeneille konkareillekin.

Animaatio soveltuu hyvin myös erityistä tukea tarvitsevien yksilöiden tai ryhmien käyttöön. Näillä ryhmillä animaatio voi toimia vuorovaikutuksen ja itseilmaisun välineenä. Animaatio mahdollistaa itseilmaisun myös kielimuurien yli, sillä audiovisuaalista kerrontaa voi hyödyntää myös kieltä harjoittelevat.

Animaatioprojektien parissa työskentelevät oppivat kuinka käyttää digitaalisia laitteita ja ohjelmistoja itseilmaisun välineenä. Soivan Siilin musiikin parissa työskentely on ilon ja inspiraation täyttämää. Ryhmässä työskentelyssä kehittyvät sosiaaliset taidot ja animoijat oppivat kuuntelemaan ja arvostamaan muiden mielipiteitä. Valokuvien yhdistyminen liikkuvaksi kuvaksi nostattaa aina innostusta tekijöissä; eloton hahmo herää henkiin silmien edessä!

Teksti: Tiia Hyvälä, koordinaattori, Koulujen elokuvaviikko
Artikkelikuva: Valveen elokuvakoulu / Sanna Krook

Jaa:

Sinua saattaa kiinnostaa