Puhutaan mediasta ja perheestä!

Helmikuussa vietetään jälleen Mediataitoviikkoa – teemaviikkoa, jonka tarkoitus on tuottaa inspiraatiota ja ajatuksia mediataitojen kanssa työskenteleville. Osana mediataitoviikkoa järjestetään myös Mediakritiikin iltapäivä, joka kerää yhteen eri alojen ihmisiä keskustelemaan mediataitoihin ja -kritiikkiin liittyvistä aiheista. Tällä kertaa teemana on media ja perhe. 

Tapahtumassa keskustellaan, millä eri tavoin perheet näkyvät mediassa ja mikä on median rooli perheessä. Tapahtuman tuottaa tutkimuskeskus Comet, Media ja viestintätieteellinen seura Mevi ry, Media & viestintä -lehti sekä Tampereen kaupunginkirjasto. Toteutuksesta vastaa Tampereen yliopiston viestintätieteiden kandiryhmä.

Yksi teeman valintaan vaikuttaneista asioista on Saara-Maija Kallion tutkimustyö sharenting-ilmiön parissa sekä hänen artikkelinsa Lasten kaupalliset kasvot: Sharenting-ilmiö äitien blogeissa (Media & viestintä -lehti, nro 3/2021). 

Vanhempien tekemä lasten kuvien jakaminen sosiaalisessa mediassa herättää monenlaisia erilaisia kysymyksiä liittyen lasten oikeuksiin ja yksityisyyteen. Kasvokuvilla on suurta kaupallista arvoa aihepiirin näin linkittyessä myös promootiokulttuuriin. M.m. sharentingia käsitellään mediakritiikin iltapäivässä.

Teksti: Peetu Maijala
Opiskelija, Tampereen Yliopisto

Kuva: Nea Ilmevalta

Mediakritiikin iltapäivä
Kirjastotalo Metso, Lehmus-Sali
Keskiviikkona 10.2. 2022 alkaen klo 16
Avoin ja maksuton tapahtuma

https://research.tuni.fi/comet/mediakritiikin-iltapaiva

Jaa:

Sinua saattaa kiinnostaa